URL : http://www.ah.nl/allerhande/recepten/..
Varkenshaas en croûte #1
 Hoofdgerecht
 4 porties
 30 min. + 30 min. wachten
 Hartig/Kruidig
 Bakken in de oven
 Onbekend
Ingredienten - voor 4 personen
  • 6 el. olijfolie
  • 250 gr. kastanjechampignons, in plakjes
  • 1 tl. tijm
  • 2 varkenshaasjes
  • 100 gr. ontbijtspek
  • 4 plakjes roomboter bladerdeeg, ontdooid
  • 1 ei, losgeklopt
  • 1 zak (750 gr.) pommes duchesse
  • 600 gr. bospeen, geschild
  • 200 g tuinerwten (diepvries), ontdooid
  • Bereidingswijze

    Verwarm de oven voor op 200 °C Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de champignons, tijm, peper en zout 5 min. Laat iets afkoelen. Pureer in de keukenmachine. Verhit 2 el olie in dezelfde pan en bak de varkenshaasjes op hoog vuur in 2 min. bruin. Verdeel het spek over 2 vellen vershoudfolie, laat de plakjes iets overlappen. Schep de champignonpuree erop. Leg de varkenshaasjes erop en wikkel ze met de folie in het spek. Leg elk varkenshaasje zonder folie op 1 plakje bladerdeeg. Dek af met een 2e plakje. Druk de randen aan met een vork. Bestrijk met ei. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat met de pommes duchesse ernaast. Bak ca. 30 min. in de oven. Breng een pan water aan de kook. Kook de wortelen 3 min. Voeg de erwten toe. Kook nog 2 min. Verdeel over 4 borden en besprenkel met de rest van de olie. Halveer de pakketjes en leg op elk bord 1 helft. Serveer met de pommes duchesse.
    Voeding info (per een persoonsportie) :

    Energie 1215 kcal / Eiwit 68 gr. / Vet 68 gr. (- gr. verzadigd) / Koolhydraten 79 gr.
    Benodigd : Keukenmachine
    Suggesties : Ontdooi 2 extra plakjes bladerdeeg en steek er met een steekvorm sterren uit. Bestrijk de sterren met water en plak ze voor het bakken op het bladerdeeg.
    URL : http://www.ah.nl/allerhande/recepten/..
    Varkenshaas en croûte #2
     Hoofdgerecht
     4 porties
     20 min. + 90 min. wachten
     Hartig/Kruidig
     Bakken in de oven
     Frankrijk
    Ingredienten - voor 4 personen
  • 2 schaaltjes varkenshaas (a 250 gr.)
  • 35 gr. boter
  • 2 el Dijon mosterd
  • 250 gr. champignons, schoongeveegd
  • 1 teen knoflook
  • 3 el. olijfolie
  • 75 gr. Parmaham
  • 1 pakje bladerdeeg
  • 1 losgeklopt ei
  • 1 tl. grof zeezout
  • Bereidingswijze

    Klap het dunne uiteinde van de varkenshaasjes dubbel zodat deze overal even dik zijn. Zet vast met een cocktailprikker. Bestrooi met peper en zout. Verhit de boter in een koekenpan en bak de varkenshaasjes in 3 min. aan beide kanten bruin. Laat ca. 10 min. afkoelen. Bestrijk met de mosterd. Pureer ondertussen de champignons, knoflook en peper en zout naar smaak in de keukenmachine. Verhit de olie in een koekenpan en bak de puree ca. 8 min. op middelhoog vuur, tot het vocht verdampt is. Neem 2 stukken vershoudfolie en leg op elk stuk 3 plakken Parmaham. Laat de plakken elkaar iets overlappen. Verdeel de champignonpuree erover, laat aan de randen ruim 1 cm ham onbedekt. Leg de varkenshaas erop, verwijder de prikkers en rol het geheel met behulp van het folie strak op. Leg minimaal 1 uur in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het bladerdeeg uit en snijd doormidden. Haal de varkenshaasjes uit de folie en leg elk op een plak bladerdeeg. Bestrijk de randen van het deeg met ei. Rol de varkenshaasjes in het bladerdeeg en vouw de uiteinden hiervan dicht. Bedek een bakplaat met bakpapier. Leg de varkenshaasjes 'en croûte' met de naad naar beneden erop, bestrijk ze met ei en bestrooi ze met wat grof zeezout. Bak ze in de oven in 25 min. goudbruin. Laat 5 min. rusten buiten de oven en snijd in plakken.
    Voeding info (per een persoonsportie) :

    Energie 660 kcal / Eiwit 42 gr. / Vet 44 gr. (- gr. verzadigd) / Koolhydraten 26 gr.
    Benodigd : bakpapier, cocktailprikkers, keukenmachine
    Suggesties :
    Lekker met gekookte bloemkool
    Wijn : Campo Viejo Rioja Crianza, Rioja/ Spanje